7 декември в Ямбол ПРЕМИЕРА - "Всяка сряда от 5 до 7”

7 декември в Ямбол ПРЕМИЕРА -  "Всяка сряда от 5 до 7”.


ДТ „Невена Коканова” подготвя усилено последната си премиера за годината. Трупата ще успее да зарадва предколедно почитателите си на 7-ми,10-ти и 16-ти декември с комедията „Всяка сряда от 5 до 7”. Авторът Валентин Красногоров е добре познат на българските зрители, пиесите му се играят в повечето театри в страната, защото освен, че е признат майстор на заплетените ситуации, той ги търси и намира в ежедневието на обикновения човек. Ежедневие обременено от битови и служебни проблеми, с които явно повечето от нас са неспособни да се справят. Валентин Красногоров поглежда откъм смешната страна на състоянието, в което героите му се намират, без да подценява сериозността на проблемите, които сами си създават.

Режисьорът на постановката Владимир Петков работи за първи път с екипа на театъра и със задоволство можем да кажем, че творческият процес протича успешно, изпълнен с интересни провокации и остроумни решения. Сценографското решение на Александрина Игнатова е съвременно и стилно в унисон с режисьорския замисъл.

Актьорският състав включва, както добре познатите и обичани имена от ямболската трупа -Цветелина Кънева, Петя Бойчева, Георги Ружичка, Михаил Лазаров и Капка Валентинова, така и едно ново име - това на Христо Доков, който прави дебютната си роля на професионална сцена в Ямбол. Христо Доков завърши тази година НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов и дано пътят, който поема оттук да е много, много успешен!

На добър час на всички!