Архив Татрални празници "Невена Коканова" - 2009 г.

22-06-2009

Вечерта на откриването на 14 ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ "НЕВЕНА КОКАНОВА", г - н Георги Славов - кмет на община Ямбол, връчи наградата на името на Невена Коканова, учредена от община Ямбол за изключителни заслуги в областта на театралното изкуство в страната.

Статуетката и удостоверението бяха получени от директора на ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР"НЕВЕНА КОКАНОВА", г- н Михаил Лазаров.

Наградата е ежегодна и ще връчва на творци от цялата страна по времв на провеждането на театрални празници "Невена Коканова"

ТЕАТРАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗАВЪРШИХА

НАД 2000 ЯМБОЛИИ ПОСЕТИХА СПЕКТАКЛИТЕ, ПОСВЕТЕНИ НА ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА АКТРИСА НЕВЕНА КОКАНОВА
Над 2000 души в артистичния град Ямбол посетиха спектаклите на театралните празници, посветени на голямата българска актриса, патрона на Ямболския драматичен театър Невена Коканова, както и на 60 - годишнината от обявяването на театъра за професионален културен институт. Празниците се проведоха в Ямбол от 15 до 19 юни. Всяка вечер зрителната зала бе препълнена. "Бих искал да изкажа своята признателност към всички, благодарение на които станаха възможни Театралните празници "Невена Коканова", сподели за "Делник" директорът на Ямболският драматичен театър Михаил Лазаров. Тук е мястото да благодаря на ямболската публика за нейната съпричастност към програмата на празниците.
Поклон, ямболци!"


в.ДЕЛНИК 22 юни 2009 г.

Илко Капелев