Премиера на "Хитър Петър" от Маргарит Минков

23-03-2022
ЯМБОЛ,
21.03.2022 17:26
(БТА)

Ямболският драматичен театър „Невена Коканова“ започва творческия календар за 2022 година с премиерата на „Хитър Петър“ от Маргарит Минков. Пиесата ще бъде представена за първи път пред публиката на 23 март, от 19:00 часа, в голямата зала на община Ямбол, съобщиха от театъра.

Постановката на „Хитър Петър“ на ямболския театър е дело на Вълчо Янев, сценографията – на Недко Данев, а костюмите – на Александрина Игнатова. В ролите участват актьорите Георги Караиванов, Петя Бойчева, Мария Панайотова, Атанас Жеков – Кроко, Георги Ружичка, Димитър Димитров, Волен Митев и Вълчо Янев.

Преди 35 години един от най-добрите български драматурзи Маргарит Минков решава да представи своята версия на любимите истории за Хитър Петър. В пиесата се преплитат деликатност и мъдрост, показвайки не само остроумието на находчивия и справедлив герой, но и способността на обществото да променя ситуациите. Всички ние не бива и няма как да сме само наблюдатели в приказката на Хитър Петър, е една малка част от поуката в тази съвременна притча, допълват от театъра.