назад Репертоар

Шега в едно действие /от 2017 до 2018 г./

Шега в едно действие /от 2017 до 2018 г./

режисьор Антон Угринов

художник Ванина Цандева

композитор Калин Николов

участват Мария Панайотова, Яна Бобева, Галина Иванова, Радослав Владимиров, Анатолий Ставрев, Николай Петров

Режисьорът Антон Угринов определя  бъдещия спектакъл като атрактивна компилация върху някои от известните малки комедии и разкази на великия руски драматург, в която ще видим шестима млади актьори на ямболската трупа. Всички те ще се превъплъщават в повече от един образ и ще докажат, че мечтите, лъжите и страховете на Чеховите герои не са по-различни от нашите един век по-късно.

Сантиментална и иронична комедия за Любовта ще бъде жанрът на представлението. То ще представлява едно съновно пътуване към творчеството на А. Чехов и ще се занимае с големите прозрения, които той е имал за битието на Човека.

Всички сънища ще бъдат вдъхновени от Чеховите мисли за живота: „Ако се боите от самотата не се женете“, „Умният човек обича да учи, а глупавият да поучава“, както и неговите разсъждения какво трябва да представлява „културният човек“.

Сънищата в спектакъла ще  бъдат една верига от случки на обикновени хора, които мечтаят за Любовта и се страхуват от Самотата. Подобно на всички нас те ще сънуват парадоксални, смешни, нелепи и тъжни сънища, които ще задават въпроси, свързани с нашето съществуване, а отговорите всеки ще има право да открие сам.

виж галерията